Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halálról szóló Idézetek

2009.06.01

"Senki sem tudja, hogy az ember számára végül is a halál nem válik-e a legnagyobb áldássá; és mégis, az emberek úgy félnek tőle, mintha tudnák, hogy ez a legnagyobb átok."

"Van egy kapocs ég és föld között… ha ezt a kapcsot megtalálod, minden értelmessé válik, még a halál is. Ha viszont nem leled meg, minden értelmét veszti, az élet is."

"Ne várjunk a nevetéssel, amíg boldogok leszünk, mert különben félő, hogy meghalunk, anélkül, hogy nevettünk volna."


"“Minden azért olyan szép, mert vége kell hogy legyen."

"Halálod napjához közeledve legalább arról gondoskodj, hogy hibáid előtted haljanak meg."

"Az élet kellemes. A halál békés. Csak a kettő közti átmenet okoz gondot."

"Századokon át az volt az emberek fő gondja, milyen lesz az élet a halál után. Úgy látszik, ma először arra kell válaszokat keresnünk, milyen lesz az élet a halál előtt."


"Egy ember addig él, amíg emlékeznek rá."

"A halál semmi a halálfélelemhez képest."

"Hetven évig tanul az ember, és meghal tudatlanul."

"A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él."

"A végén minden olyan egyszerű lesz - minden, ami volt és ami lehetett volna. Pornál és hamunál is kevesebb lesz minden, ami egykor tény volt. Amitől úgy égett szívünk, hogy azt hittük, nem lehet elviselni, belehalunk, vagy megölünk valakit… mindez kevesebb lesz, mint a por, melyet a temetők fölött kavar és sodor a szél."


"Gondoskodjanak a halottak a halottakról, az élők az élőkről."


"Egy jó kutyának, halála után, a legjobb helye a gazdája szívében van."


"Vannak, akik úgy érzik, újjászületnek, ha valami nagy csapás - háború, nyomor - sújtja őket. Az elemi szükségletekhez való visszatérés fiatalító fürdőként hat rájuk; a halál szomszédságára van szükségük ahhoz, hogy újra megérezzék az élet ízét."“ Egyik fő gondunk, hogy nagyon kevés embernek van saját élete. Mindenünket másodkézből kapjuk, még az érzelmeinket is. Sok esetben másodkézből szerzett információ alapján létezünk. Elfogadjuk bizalommal, amit az orvos, a tudós, a termelő mond. Ez nekem nem tetszik. Mégis el kell fogadnom, mert tudják azt, amiben én tudatlan vagyok. Ha más szavait hiszem el vesém állapotáról, a koleszterin hatásáról vagy a csirkenevelésről, az még csak hagyján. Ám az élet célja, értelme vagy a halál esetében nem elégszem meg más véleményével. Használt hittel nem hihetek másodkézből kapott Istenben. Ha valóban élni akarok, saját, személyes információra van szükségem.”


"Senki sem különálló sziget, Minden halállal én leszek kevesebb, Mert egy vagyok az emberiséggel, Ezért hát soha ne kérdezd, Kiért szól a harang: érted szól."

"Az élet, csak vakáció a halál előtt. Mint egy utazás, amiről nem térsz haza, mert megnyugvást találtál."

"Az ember nem öli meg magát ok nélkül."

"A Halál nem válogat, és nem kérdezi soha, mit szeretnénk: menni vagy maradni. A Halál jön, választ, s ha egyszer kiválasztott, semmit sem tehetünk. Az emberben nem marad más, csak a remény. A remény és a hit, hogy Odaát minden jobb lesz... "

"Elég az életből! Nem kell semmi! Nem akarok élni, bízni, remélni! Valahol van lét hol fejem lehajthatom, hol balsors kerül, békére találok! E földi lét érzem taszít, nincs szalmaszál mit foghatok, ti balgák maradjatok, Én távozom! "

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

budapest rákoshegy 1174

(nem mindegy, 2013.02.21 18:22)

Vannak amik jók,de vannak amik rosszak;)

nemmondommeg......

(judcs, 2011.01.18 19:36)

naon jóóók sőőőt szuuupik....